Over KSKS


Keramische stenen voor sauna’s

In Finland – de bakermat van de sauna – zijn in 70% van de sauna’s en zwembaden met sauna de gebruikelijke saunakachel stenen vervangen voor de keramische stenen van KERKES. Ook in de helft van alle Duitse sauna’s worden al KERKES saunakachel stenen gebruikt.

 

Nadelen gebruikelijke stenen

Als geen ander weet u, als sauna specialist, dat de saunakachel en stenen onder het dagelijks gebruik veel te verduren hebben. Gemiddeld zijn saunakachels 14 uur per dag in gebruik ; een zware belasting voor uw kachel en stenen. De slijtage aan kachelstenen en elektrische elementen van uw kachel neemt nog toe bij het toepassen van opgiet-rituelen, waardoor u het materiaal nog sneller moet vervangen.

De gebruikelijke stenen voor de sauna kachel bevatten onzuiverheden die in de lucht vrijkomen door de hoge temperatuur van de warmte bron. De stenen worden lichter, verliezen warmteopslag en vallen in zand uit elkaar op de bodem van de kachel, waardoor de luchtstroom verstoord wordt. Gewone sauna stenen moeten daarom regelmatig vervangen worden.

 

Voordelen keramische stenen voor saunakachels

Dit is één van de redenen dat veel vooraanstaande Sauna en Thermen overstappen op KERKES sauna kachel stenen. De zorgvuldig samengestelde keramische stenen staan garant voor een unieke sauna atmosfeer. De schone speciale keramische samenstelling die in een temperatuur van 1300 °C  wordt gebakken, is bestand tegen grote temperatuur wisselingen, brokkelt niet en bevat geen schadelijke gassen. U kunt van een schoon en ontspannend saunabad genieten. Als de stenen vakkundig geïnstalleerd zijn, zal het onderhoud aan kachel en stenen minimaal zijn.