IKI Kiuas


logo_ikikiuasfiDe superieure klasse van IKI produkten is gebaseerd op de grote hoeveelheid kachelstenen, welke een onvergetelijke en zuurstofrijke sauna ervaring garandeerd.

De stenen hebben een korte opwarm tijd nodig van ongeveer 1 uur, omdat het kontakt oppervlak van de verwarmingselementen en de stenen zeer groot is. Door de ronde vorm van de kachel is de luchtcirculatie groot. Dit garandeert een aangename maar sterke warmte, ook voor de lagere banken. De sauna blijft op een comfortabele temperatuur van 50 tot 70 °C.

IKI elektrische kachels hebben een grote hoeveelheid aan stenen (ca. 400-1300 kg.) als buffer om hitte en stoom te produceren.

Door de stenen op verschillende plaatsen te bevochtigen, kunt u de temperatuur en de vochtigheid regelen. Op deze manier ontstaat er geen tekort aan zuurstof en kunt u een langere tijd van de sauna genieten. De kern van de kachel, rond de verwarmings elementen, is gevuld met KERKES keramische stenen. De stenen om de kern zijn van Finse natuurstenen.

Alle kachel onderdelen zijn gemaakt van roestvrij staal, waardoor de duurzaamheid gegarandeerd is. Daar de verwarmings elementen volledig omringd zijn door stenen, komen deze niet direkt in aanraking met water waardoor een langere levensduur is gegarandeerd.

De stenen worden omringd door een stijlvolle roestvrij stalen ommanteling, welke niet opwarmt en dus zeer veilig is.

Door de ronde vorm en de kleine veiligheids afstand, nemen de IKI kachels niet veel ruimte in. Hierdoor is er meer ruimte voor zitbanken in de sauna.

Elektrisch

ikikiuas stove